Azori Szigetek

Tavak, tengerek, vízesések

Programunk során ritkábban látogatott Azori-szigeteket veszünk célba: megtekintjük a Középső-szigeteket, majd a rejtett Flores és a világvégi Corvo következik. Rengeteg virág, tavaszias idő, hatalmas vízesések és gyönyörű naplementék várnak Rád Flores szigetén! Tarts velünk egy szép atlanti élményért!

Fontos tudnivalók
  • Indulás és érkezés helyszíne: Budapest, Magyarország.
  • Utasbiztosítás kötelező: egyénileg kötendő.
  • Több személy jelentkezése esetén kedvezmény, megegyezés szerint.
  • Kiscsoportos, természetközeli, aktív utazás
  • Jelentkezés: karpatklub.erdely@gmail.com

2020 szeptember 6 – 17.

11 nap, 10 éjszaka,

1100 euro

/fő

Könnyű

túrák

Részletes Program

1. nap

Repülés Lisszabonból Terceira/Pico szigetére. Körutazás a szigeten. Fürdés Biscoitos lávamedencéiben. Látogatás Angra do Heroismo városában, amely az UNESCO világörökség része.

2. nap

Repülés/komp Pico szigetére. Pico felfedezése: Cachorro lávamezeje, Unesco borvidékek, fekete lávaköves tengerpartok, rövid túra a gyönyörű tengerparton, a Pico alatt.

3. nap

Kirándulás Sao Jorge szigetére. Sao Jorge hosszú, keskeny és gyönyörű rálátásokat kínál Pico-ra. Délelőtt rövid túra a gyönyörű babérerdőkben, a sziget északi oldalán: a sziget tetejéről indulunk, és egy gyönyörű ereszkedés vár ránk, csodás panorámákkal, vízesésekkel megfűszerezve. Faja de Santo Cristo után a tengerparton haladunk végig, szintén babérerdőben, hangulatos kis fehér házak között, néhány lagúna színesíti utunkat.  ( kb 10 km, 3 órás túra) Délután szabadidő és fürdés Faja do ouvidorban, fekete lávamedencékben. Némi sziget-felfedezés és fotó-szünetek után este szabadidő Velasban, aztán komppal vissza Pico szigetére.

4. nap

Egész napos csúcstúra Pico szigetén: a 2351 m magas Pico meghódítása. 1200 méter magasságból indulunk a látogatóközponttól. A terep nem könnyű, de a látvány minden erőfeszítést megér. Gyönyörű panoráma a szigetre, valamint a környező szigetekre.

5. nap

Lajes Do Pico a sziget bálna-központja. Ez az igen hangulatos pici kis kikötő ad otthont a bálnavadász-múzeumnak, ahol egy kisfilmet is meg lehet tekinteni a régi bálnavadász időkről. Majd bálnalesre indulunk a Pico szélárnyékában: mivel a vulkán meredeken szakad mélyen a tenger szintje alá, Pico sziget déli partján felszínre kényszeríti a hideg áramlatokat és ezért ez az egyik legjobb hely delfin- és bálnalesre. Délután: Pico felfedezése, krátertavak, fekete lávamedencék, fürdés, szabad idő.

6. nap

Komppal elutazunk  Horta városába, Faial szigetére. Horta felfedezése: kikötői promenád, Monte da Guia, Porto Pim. Szabadidő Hortában, illetve strandolás a közeli fekete lávahomokos Praia do Almoxarife-n. Repülés Flores szigetére. Bevásárlás, szállás elfoglalása.

7. nap

Túra Faja Grande-ból Ponta Delgadá-ba. A sziget nyugati részén vezet végig a túraösvény, amely fantasztikus panorámákat kínál az óceánra, a Flores körüli sziklákra és zátonyokra, a távolban fekvő Corvo szigetére. Babérerdők, páfrányok, gyömbérliliom, hortenziák és panoráma minden mennyiségben: ez a sziget legszebb túraútvonala. (Túra hossza: 12 km, kb 4- 5 óra ) Délután visszabuszozunk szállásunkra, közben felfedezzük a szigetet: kilátópontok, panorámák, krátertavak.

8. nap

A Lagoa das Patas vízeséseivel indítjuk napunkat. 15-20 vízesés egymás mellett zuhog le egy dúz, zölddel borított sziklafalon, majd visszatükröződnek a Lagoa das Patas víztükrében. Majd felkapaszkodunk a központi fennsíkra és felfedezzük Flores híres krátertavait. A Lagoa Negra és a Lagoa Comprida tavakat csak egy keskeny vulkáni fal választja el egymástól. Innen csodálatos környezetben kigyalogolunk a sziget tetejére, majd egy ereszkedő következik, ahol végig előttünk a tenger és végig gyönyörű szigetpanorámák közepette ereszkedünk be Európa legnyugatibb városkájába. Bőven hagyunk magunknak időt a fekete lávamedencék kiélvezésére.

9. nap

Kirándulás Corvo szigetére. Végighajózunk Flores tagolt keleti partja mellett, ahol markáns sziklákat, tengerbe zuhanó vízeséseket, barlangok színesítik hajókirándulásunkat. Corvo piciny szigetén két túrát teszünk: a kalderát nézzük meg, majd elgyalogolunk az Indián archoz, és beereszkedünk a sziget egyetlen településére. Délután visszaút Floresre.

10. nap

Pihenőnap Flores szigetén. Opcionális túrák, tengeri programok, kanyoning, miradurók, pihenés, úszás, stb.

11. nap

repülés Hortára/Terceirára, majd Lisszabonba ill. Budapestre.

Tudnivalók

Tudnivalók: 11 napos programunk 2 részből áll: a középső szigeteken (Pico, San Jorge, Faial) töltünk ismét öt napot, itt komppal tudunk közlekedni a szigetek között, majd a távoli és gyönyörű Florest és Corvót keressük fel. Összesen öt azori szigetet látogatunk meg. Létszám: 8 fő. Szállásunk: színvonalas magánszálláshelyeken. Közlekedés a szigeten: bérelt kisbusszal. Önellátás: a portugál bevásárlóközpontok semmi kívánnivalót nem hagynak maguk után. A túrák könnyűek, minden átlagos fizikumú ember be tudja járni őket. Mindazonáltal, ha valaki nem szeretne túrázni, bevárhatja a többieket, sétálgathat, igen szép helyeken pihenhet. Programunk laza jellegű, kis csoporttal, sok szabadidővel, ami további rögtönzésekre ad alkalmat, valamint kiegészítő programokra ad lehetőséget: bálnales, delfinekkel úszás, vitorlázás, kanyoning, stb.

Időpont: 2020 szeptember 6 – 17. Az időpont változhat a járatok függvényében, ez minden esetben egyeztetést kíván a résztvevőkkel. Részvételi díj: 1100 Euró. A részvételi díj tartalmazza a szállást, közlekedést a szigeten,  túravezetést, szervezést. A részvételi díj NEM tartalmaz repülőjegyet, ellátást, biztosítást. Kiutazás: egyénileg. Igény szerint segítünk a repjegy megvásárlásában. Ajánlott kiutazás: a Budapest -Lisszabon – Ponta Delgada – Flores útvonalon, a portugál TAP légitársasággal, valamint a SATA azori légitársasággal. A repülőjegy becsült költsége: 120 ezer ft. FONTOS: csak akkor vedd meg a repülőjegyet, ha egyeztettél velünk! Utasbiztosítás kötelező: egyénileg kötendő.

Galéria
Térkép

Kérdésed van?
Keress fel minket bátran!

E-mail

info@karpatklub.com

Telefon

+40 744 273 515

Facebook

Csatlakozz csoportunkhoz!

Kárpát Klub

www.karpatklub.com