Azori Szigetek

Sao Miguel, a zöld sziget

Sao Miguel, az azori szigetcsoport legnagyobbika, mindössze 70 km hosszú és 8-9 km széles, akkora, mint a Balaton. Itt lakik az azoriak zöme, itt található a főváros és ez a legtöbbet látogatott sziget. Sao Miguelen mindig testközelben van a természet: a fővárostól 10 perc autózásra már boldog tehenek legelnek. Itt minden vulkanikus: a drámai táj mindenütt a régi vulkánok jellegzetes vonásait viseli. Minden üdítően zöld és sehol sem vagy 7 kilométernél távolabb a nagy óceántól.  

Fontos tudnivalók
  • Indulás és érkezés helyszíne: Budapest, Magyarország.
  • Kérésre más időpontban is megszervezzük
  • Több személy jelentkezése esetén kedvezmény, megegyezés szerint.
  • Kiscsoportos, természetközeli, aktív utazás
  • Jelentkezés: karpatklub.erdely@gmail.com

2020 augusztus 30 - szeptember 6

8 nap, 7 éjszaka,

800 euro

/fő

Könnyű

túrák

Részletes Program

1. nap

Repülés Lisszabonból, érkezés Ponta Delgada-ba. Program az érkezési időpont függvénye.

2. nap

Caldera Velha, a sziget egyik legszebb meleg vizű fürdője. Hatalmas páfrányok igazi Jurassic-parkos élményt nyújtanak, két kristálytiszta vizű medencében lehet élvezni a forró vulkáni vizeket. Lagoa-do Fogo  (A tűz tava) gyönyörű hegyvidéki tó, meredek, dús zöld hegyek ölelésében, kristálytiszta vizű, érintetlen partjai minden Azori-prospektusban szerepelnek. Leereszkedünka  tóhoz, élvezve a csodás panorámákat, és végigsétálunk az érintetlen, homokos parton. (Kb. 2-3 órás séta, kb 200 m szint). Délután Vila Franca do Campo szigetéhez utazunk. Rövid hajókirándulás után érjük el a szigetet, ahol egy tökéletes kör alakú vulkáni kráterben gyönyörködünk, fürdési lehetőség

3. nap

Sete Cidades: a sziget keleti részén található az a hatalmas kaldera, amelyben több másik, kisebb vulkáni kaldera helyezkedik el. Itt van a híres Kék-tó és a Zöld tó, valamint több kilátópont és túraútvonal is. A hegygerincen körbesétáljuk a kalderát, egyik oldalon a tavak kápráztatnak el, másik oldalon a tenger panorámája. Aztán beereszkedünk magukhoz a tavakhoz is, a Sete Cidades (Hét város) nevű hangulatos azori faluba. Délután a közelben fekvő Mosteiros fekete homokos strandját élvezzük.

4. nap

Furnas városa mellett mindenféle vulkáni utóhatásokban gyönyörködhetünk: több helyütt hatalmas gőzfelhő emelkedik a magasba, alattunk forró a talaj. Rövid sétát teszünk a gőzoszlopok között, a vulkáni talajon, egy krátertó partján. Terra Nostra park, egzotikus növények és ritka virágok között megmártózunk a forró vulkáni vízben. Panoráma a Furnasi-tóra. Kirándulás a sziget keleti részére, ahol gyönyörű miradurókból (a szigeteken mindenütt jelen levő kilátópontok) fotózzuk a partokat. Délután meglátogatjuk Európa egyetlen teaültetvényét, igazi távol-keleti érzés a nyírott teacserék sorai között sétálgatni.

5. nap

Faial da Terra – a déli partról indulunk, a titokzatos őserdő mélyében, mohás kövek között, kristálytiszta patak csörgedez. A levelekről víz csepeg, a moha nedves, a fákról zuzmók csüngenek és egzotikus virágok nyílnak mindenfele. Emberfej nagyságú hortenziák nyílnak mindenfelé. A patak végén vízesés zubog alá, ez a Salto do Prego, gyönyörű kis tóba gyűlik alatta a kristálytiszta víz, fürdési lehetőség a dzsungel mélyén. Délután fekete homokos tengerpartok, lávamedencékben fürdés, hullámtörés, pihenés, esetleg bálnales, szabad idő.

6. nap

Teljes sziget-körút: miradurók, Miraduro do Sossego, a sziget legszebb panorámája a keleti partról. Megálló és meleg vizes fürdés Poca da Dona Beija termálfürdőjében. Rövid megálló Nordeste városában és séta a Farol do Arnel-hez, a sziget legkeletibb világítótornyához. Megálló a Caldeiroes vízesésnél. Megálló a Cha Gorreana teaültetvényen: ez Európa egyetlen teaültetvénye, igazi távol-keleti érzés a nyírott teacserék sorai között sétálgatni. Idő függvényében további miradurók, tengerpartok, lávamedencék. Naplemente Mosteiros-ban.

7. nap

Pihenőnap Sao Miguel szigetén. Fekete lávahomokos strandok, lávamedencék, hullámtörés, opcionális túrák, meleg vizes források, bálnales, naplemente.

8. nap

repülés a Ponta Delgada Lisszabon útvonalon. Program a repülés időpontjától függően.

Tudnivalók

Tudnivalók: 7 napos programunk során keresztül-kasul bejárjuk a főszigetet és minden jelentősebb látnivalóval megismerkedünk. Programunk során bőven szakítunk időt a tengerpartok, a növényzet, a melegvizű források élvezetére.

Létszám: 8 fő. Szállásunk: színvonalas magánszálláshelyeken. Közlekedés a szigeten: bérelt kisbusszal. Önellátás: a portugál bevásárlóközpontok semmi kívánnivalót nem hagynak maguk után. A túrák könnyűek, minden átlagos fizikumú ember be tudja járni őket. Mindazonáltal minden túra opcionális, ha valaki nem szeretne túrázni, bevárhatja a többieket, sétálgathat, igen szép helyeken pihenhet. Programunk laza jellegű, kis csoporttal, sok szabadidővel, ami további rögtönzésekre ad alkalmat, valamint kiegészítő programokra ad lehetőséget: bálnales, delfinekkel úszás, vitorlázás, kanyoning, stb.

Időpont: 2020 augusztus 30 – szeptember 6. Az időpont változhat a járatok függvényében, ez minden esetben egyeztetést kíván a résztvevőkkel.

Részvételi díj: 800 Euró. A részvételi díj tartalmazza a szállást, közlekedést a szigeten, túravezetést, szervezést. A részvételi díj NEM tartalmaz repülőjegyet, ellátást, biztosítást. Kiutazás: egyénileg. Igény szerint segítünk a repjegy megvásárlásában. Ajánlott kiutazás: a Budapest -Lisszabon – Ponta Delgada útvonalon, a portugál TAP légitársasággal, valamint a SATA azori légitársasággal. A repülőjegy becsült költsége: 100 ezer ft. FONTOS: csak akkor vedd meg a repülőjegyet, ha egyeztettél velünk! Utasbiztosítás kötelező: egyénileg kötendő.

Galéria
Térkép

Kérdésed van?
Keress fel minket bátran!

E-mail

info@karpatklub.com

Telefon

+40 744 273 515

Facebook

Csatlakozz csoportunkhoz!

Kárpát Klub

www.karpatklub.com